čtvrtek 21. ledna 2016

První dojmy z dva a půl týdne na suchu

Jaké to je, si přes dva týdny nedat pivo, víno, rum? Lehčí než jsem čekala. Do hospody stále vyrážím, akorát jsem nyní pro změnu znalec všech nealkoholických piv (jasně vyhrává Bernard Švestka) a více či méně po domácku vyrobených limonád. Jediné, co mi doopravdy chybí, je dát si víno k večeři, nic není tak těžké jako nemohoucnost napárovat si k večeři dobré víno podporující trávení a chuť k jídlu. A smutný je i pohled na všechny ty láhve v ledničce a skladu věrně čekající na vypití.

A jen pár slov k vypozorovaným změnám:  

Jsem fakt hodně unavená, o Vánocích jsem si docela naspala, tak teď moc nechápu, jak můžu vydržet spát klidně 12 hodin v kuse. Kdybych aspoň vyspávala kocovinu.

Nechutenství. Vypadá to, že víno a pivečko mi opravdu výrazně dodávají na apetitu. Už je to 14 dní, a pořád nějak moc nemám hlad, jako nemusím se do jídla nutit, ale to ostatně nebylo nutné nikdy.  

Lepší pocit a možná kilečko dvě dole. Protože řekněme si to na rovinu, po alkoholu a s ním spojených radovánkách se tloustne, mění se barva tváří na temně rudou a na krku vyrůstá ještě jedno volátko. Dříve nebo později prostě můžeme začít i  přes urputné cvičení vypadat jako Jabba Hutt  a to nemusíme mít za sebou ani průšvihy jako Jay Miller :) 

           
 Nálada. Poslední týden jsem nějak podezřele moc vysmátá a milá. No příští týden přijde prubířský kámen v podobě PMS. V nejhorším to zase odnese pár nemluvňat … a taky moji spolubydlící, na které jsem pak protivná.

Jinak myšlence (hnutí?) Dry Janury se nedávno trochu skepticky věnoval i Decanter, samotnou mě překvapuje, kde všude se to téma řeší a jaké jsou na to reakce.  

A na konec jeden nový projekt Víno jak chceš (anebo nechceš když je zrovna leden:)), tváří se to sympaticky, kreativně, zábavně....a hipstersky, tak někdy na jejich zpravodajství na facebooku nebo na youtube hoďte očko. Níže třeba něco o degustaci vína.


Žádné komentáře:

Okomentovat