pondělí 18. května 2015

Rosé na vesnickou grilovačku

Tak jsme doma dostali čerstvě uloveného kapra a jelikož nastává čas radosti, čas grilování, tak i naše rodinka se oddala společnému vychutnávání jídla venku za přítomnosti velkého litinového grilu (který se stal tentokrát osudným pro pár cuket, lilků, vepřové maso, několik špekáčků a polougrilovaného polovyuzeného kapra...a naše žlučníky už jsou zvyklé).

Jelikož náš krásný sklep, ve kterém nad počtem lahví vína vždy jasně vyhrávaly zaveřené okurky a jiná zelenina (asi tak v poměru 1000:1 - kdyby přišel hladomor nebo nějaká katastrofa, tak bychom je mohli pustit do oběhu a udělat z nakládaček nové platidlo) toho moc nenabízel, šáhla jsem po nejmenším a nejbarevnějším zlu - slabším polosladkém rosé z Portugalska. No a byla jsem docela příjemně překvapená. 

Láhev litrová, původ Portugalsko, firma Lieblich, cuveé, alk.cca 9,5%, víc z etikety člověk nedostal. Ve vůni docela čisté, nasládlé, hezky ovocné po jahodách a třešních. V chuti už trochu jemnější/ řidší, opět ovocné a nasládlé, dochuť kratší a mírně rušivým tónem na konci (do úpa lehoučké myšiny?), nicméně toho jsem si všimla jen já, rodinka tam nic nenašla a byla maximálné spokojená. A i mně se pilo k jídlu dobře, cukr toho asi dost schoval, s uzeno grilovaným kaprem, cuketou i vepřovým paráda. Za fakt málo peněz lze uspokojit chuťové pohárky většiny grilujících na vesnici.

Vlevo obrázek grilovaného kapra - povšimněte si, jak nechutně to vypadá na rozdíl od všech food bloggersko- loverských fotek, asi špatný filtr :)




Žádné komentáře:

Okomentovat