čtvrtek 25. června 2015

Vtipný a divnější - nejlepší vinný etikety plus pár oslňujících novinek

Přátelé, mám pocit, že začínám být moc vážná a mudrující. Takže místo abych se dle původního plánu rozepsala o globálním oteplování, které se dle článku na Novinkách.cz nevyhne ani rezervované pevnosti jménem Česká republika odmítající uprchlíky a vůbec vše "nenormální", tak ukážu vtipnou obrázkovou glosu o nedostatku vody v Kalifornii - jasně, americkým vinařům to asi moc vtipné nepřijde, ale ti jsou daleko a jejich problémy se nás netýkají. Anebo..? 

půjčeno z boredpanda.com, nevrátím 


Taky jsem Vás chtěla šokovat údajem, že se ročně vyprodukuje 36 miliard láhví vína, což už udělá takové malé vinné moře a zafilosofovat si, že nevím, jestli jsem v tom moři spíš ryba, potápěč nebo jestli se vlastně zatím jen neopaluju na pláži. Taky až příště se dočkáte mého nadšení nad novými vinicemi, které se zakládají ve městech v ČR a jak strašně bych se do tohoto proudu chtěla zapojit. A co jsem si tedy připravila? Asi nic, co by už ty internety nespatřily, ale přesto - nejdivnější a nejvtipnější vinné etikety - je v tom pokus o hodně kreativity, srandy a taky trochu sposťáren, různých výměšků a tekutin. Prostě něco jako moderní slovenský pop.

Jo a taky prdele, protože víno, děcka, to není žádná prdel. O tom Vás přesvědčí například Němci s jejich etiketami. A lidi se mi smějí, když říkám, že jsou ryzlinky přísný. 















Zadky nezklamou ani v dalším případě, kdo by si nedal takový prdelatý červený.



Velkým tématem ve světě vína je vystihující a příhodný popis barvy vína - nyní jsou už všechny pokusy popsat barvu jako slámovou, citrónovou nebo medovou zbytečné. Chcanky ("piss") budou stačit - můžete si aspoň vybrat, zda barvu a charakter více vystihují výměšky kočičky, žáby nebo sýkorky. I když ta má vlastně kloaku, takže tam je to takový ošemetnější. To Francouzi na to šli aspoň podprahově.

















Zvířátka jsou obecně moc oblíbená - od strašidelných německých kočiček z města Zell (kde naježená černá kočka identifkovala nejlepší sud s vínem a zasloužila se tak o slávu Zellu), přes prozaické i létající vepře až k jelenům, hrochům a lososům. Slepí losi jsou kapitola sama o sobě - asi by tu ale vzhledem k metanolové aféře neprošli a nesluší se o tom vtipkovat. To je možný až za 22 let (kdyžtak se podívajte na South Park).
















A pokud Vám chybí úsměv a dotyk lidskosti, tak doporučuju víno s "úsměvem". Pravděpodobněji  dřív vývrtkou spácháte harakari než stihnete tohle víno otevřít.



 A pokud jde o slavné tváře, tak nezklame Marilyn Merlot nebo Ježíšův džus. U té sicilské etikety nevím o co jde a vlastně to asi ani vědět nechci.





Na druhou stranu fakt vtipný mi přišlo "Return of the living red" (vpravo), snad bylo  biodynamické. Tyto a další špeky najdete taky na podkorkem, vtipně se etiket na láhvích alkoholu ujmul i kreativní život. Ještě se nesmějete? A co kombinace toho nejlepšího?



 
 
 
Prasečí zadky na závěr.
 
 
Tadá.




Žádné komentáře:

Okomentovat